5 redenen om je buitendienst te automatiseren

Elke Kraemer

5 redenen om je buitendienst te automatiseren

1. Omdat iederéén het doet

Dit is gewoonlijk niet zo’n valabel argument, maar in dit geval gaat de vlieger wél op. In een sector die bijzonder concurrentieel is, kun je maar beter bij de pinken zijn. Dat wil zeggen: je voorbereiden op de toekomst, investeren om een steeds betere service te leveren.

2. Omdat je medewerkers mobiel zijn

Werkt een groot deel van je personeel niet aan een bureau, maar op locatie? Of je werknemers nu monteurs zijn, installaties doen, elke dag op een andere bouwwerf zitten, of interventies bij klanten thuis doen: er zijn tal van gegevens waar je geen rechtstreeks zicht op hebt. Hun taken, de duur ervan, of andere criteria zijn moeilijk te volgen. Als ze zelf al die zaken moeten bijhouden, steken ze daar veel tijd in. Tijd die ze niet kunnen gebruiken om hun eigenlijke job te doen. Tijd dus die je niet kan factureren. Er bestaan heel wat mobiele oplossingen om je mobiele medewerkers makkelijk op te volgen.

3. Omdat mensen fouten maken

Een administratieve fout is snel gemaakt. Door informatie automatisch te verzamelen, sluit je tal van menselijke vergissingen uit. Het wordt ook makkelijker om fouten op te sporen.

4. Klantvriendelijkheid

Een grotere efficiëntie van je mobiele werknemers leidt tot een betere klantenservice. Je bent sneller bij je klant, je kunt aankomsttijden accuraat voorspellen, wijzigingen sneller communiceren, en sneller antwoorden op vragen van klanten.

5. Omdat het goedkoper is

Minder fouten, een hogere efficiëntie, een lagere werkdruk: al deze voordelen zorgen ook nog eens voor een kostenbesparing. De terugverdientijd van een goed systeem is lager dan je denkt. Reken het uit met onze terugverdien-calculator.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *