Hooyberghs vereenvoudigt aanwezigheidsregistratie en administratie

Oplossing: Checkin@Suivo

Algemene Bouwonderneming Hooybergs heeft gekozen voor het telematicaplatform Suivo dat een totaaloplossing biedt voor zowel de medewerkers van projectontwikkeling als voor de teams in de algemene bouwondernemingen.

Hooyberghs opteerde voor Suivo Telematics omwille van de schaalbaarheid en de modulariteit van de oplossing.

Na een grondige marktanalyse bleek Suivo de geschikte oplossing te zijn omdat het één oplossing biedt voor al onze medewerkers. Onze arbeiders zijn intussen van start gegaan met de automatische aanmeldingstool ‘Checkin@Suivo’ en registreren zich heel eenvoudig met de Construbadge. Administratie heeft dankzij de automatisering minder werk én fouten zijn volledig uitgesloten.
Kurt Baggen, Administratief Directeur bij Hooyberghs

Resultaten

Grote tijdswinst

Kurt Baggen is zeer te spreken over het telematicasysteem. “De aanwezigheidsadministratie van meer dan 300 eigen medewerkers verdeeld over 70 gelijktijdige werven en over heel België is een hele uitdaging”, zegt hij. “We wilden onze arbeiders de eenvoudigste oplossing aanbieden en onze administratie niet nog meer taken geven. Met de totaaloplossing van Suivo hebben we dit kunnen realiseren.

Dankzij de integreerbaarheid van Suivo met het ERP-pakket van Microsoft Dynamics kunnen ze in de toekomst hun administratieve processen nog verder optimaliseren.

Brandstofbesparing en materiaalbeheer

De B&R Bouwgroep wil op termijn nog meer toepassingen van Suivo gebruiken om verder te optimaliseren. Zo kan het interessant zijn om ook de data van hun kranen, vrachtwagens en zware bouwmachines te registreren en te analyseren. Door een eenvoudige CAN-bus connectie haalt de bouwfirma een maximaal rendement wat betreft brandstof, onderhoud en levensduur van de voertuigen. Anderzijds heeft Suivo een oplossing voor geautomatiseerd materieelbeheer waardoor het probleem van niet gebruikte, vermiste en gestolen materialen tot het verleden behoort.

Over Hooyberghs

In 2001 werd B&R Bouwgroep NV opgericht. Deze groep overkoepelt zeventien gespecialiseerde ondernemingen en telt circa 650 medewerkers. Binnen de Bouwgroep zijn alle bouwdisciplines vertegenwoordigd zodat elke opdracht van A tot Z kan worden uitgevoerd.