VALFRAIS – Besparen door te investeren in gemoedsrust

Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

5 criteria voor het telematicasysteem

Nicolas Bernard, operationeel directeur: “Eind vorig jaar hebben we dan ook schoon schip gemaakt. We hebben voor onszelf vijf criteria samengesteld en die normen werden voorgelegd aan de potentiële leveranciers: tracking van de voertuigen, trajectberekening, temperatuurcontrole, rijstijl van de chauffeur en rij- en rusttijden. Uiteindelijk was het Suivo die het best kon inspelen op onze vereisten. We beslisten dan ook om dit systeem op twee voertuigen te installeren zodat we één en ander in reële omstandigheden konden uittesten. Deze testfase liep van januari tot maart van dit jaar.

Momenteel is de Valfrais-vloot integraal uitgerust volgens de voorschriften van Suivo. “Elk voertuig is ondertussen effectief uitgerust met het GPS Trackingsysteem“, aldus de operationeel directeur.

We rijden met 13 bakwagens van 12 ton en één vrachtwagen van 16 ton met aanhangwagen, die ingezet wordt voor het vervoer tussen onze twee vestigingen. Elk voertuig is onderverdeeld in twee temperatuurzones, waardoor we zowel verse als diepgevroren producten kunnen vervoeren.
Nicolas Bernard, Operationeel Directeur
Resultaten

Communicatie met chauffeurs verloopt vlotter

Om de communicatie met onze chauffeurs te vereenvoudigen en hen bijvoorbeeld nieuwe opdrachten door te sturen, hebben we de installatie uitgebreid met een ingebouwde mobiele terminal, meer bepaald de Garmin Fleet 590.

Resultaten zijn alvast bemoedigend

  • Er werd reeds een daling van het algemeen brandstofverbruik genoteerd, waaruit blijkt dat de chauffeurs er al een defensievere rijstijl op nahouden.
  • Aangezien de registratie van de gegevens automatisch verloopt, hoeven chauffeurs zich niet meer het hoofd te breken over eventuele foutjes.
  • De temperatuurgegevens en hun rij- en rusttijden worden ook netjes bijgehouden.
Klant
Valfrais maakt deel uit van een familiale groep waarvan de activiteiten zich toespitsen op twee pijlers. Het slachthuis in Ciney wordt aangevuld met de distributie van verse en diepgevroren voedingswaren. Maar ook droge voeding wordt vanuit de opslagplaats in Bastenaken verdeeld. Het magazijn van 2.000 m² is onderverdeeld in drie temperatuurzones om de verschillende producten in ideale omstandigheden op te slaan.

  • Klant: Valfrais
  • Datum: April 2015
  • Web: www.valfrais.be