BIONERGA – waarborgt serviceniveau op afvalophaalroutes

Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

Mobiele Suivo gps-trackers brengen alle routes in kaart

6 Suivo gps-trackers registreerden alle routes en verzonden de data naar het Suivo-platform. De dispatcher kon deze data dan uploaden in Garmin BaseCamp om alle ophaalpunten met vlaggen te markeren en de routes vast te leggen. In minder dan 4 weken tijd waren alle routes geregistreerd en gevisualiseerd in het systeem. Nauwelijks een maand nadat Bionerga Logistics de afvalophaling in Hasselt en Sint-Truiden heeft overgenomen, volgen de ophaalteams de vastgelegde routes die geüpload zijn in de Garmin Fleet Navigator Dezl en waarborgen daarbij een concurrentieel serviceniveau.

Garmin BaseCamp markeert ophaalpunten

Voor zijn eigen vloot opteerde Bionerga Logistics voor vaste Suivo-trackers in de vuilniswagens, aangesloten op Garmin Dezl 7” Navigator. De realtime routegegevens worden nog altijd geregistreerd via de gps-tracker. Aan het einde van een route kan de dispatcher de Suivo-routegegevens in BaseCamp downloaden, meteen controleren of alle ophaalpunten bediend zijn en, indien nodig, het mobiele team naar de ontbrekende punten sturen voordat het team terugkeert naar het hoofdkantoor.

Resultaten

Knowhow en ervaring digitaal opgeslagen

De Suivo gps-trackers in combinatie met Garmin BaseCamp stellen Bionerga Logistics in staat om zijn werk efficiënter te organiseren en de routes in minder tijd en met minder arbeidskrachten af te werken. In 2015 kan Bionerga Logistics zijn afvalophaalroutes opnieuw uitstippelen, optimaliseren en aanpassen in functie van zijn korte, maar intensieve ervaring.

Suivo hielp ons om de jarenlange ervaring van de vorige teams te digitaliseren. Nu kan iedereen gebruikmaken van hun knowhow.
Tom Cornelissen, Project Manager Bionerga

Servicekwaliteit gewaarborgd

Met het track- en tracesysteem Suivo kan Bionerga bovendien klachten van klanten efficiënter aanpakken.

We hebben een duidelijk overzicht van alle routes, afgelegde kilometers en de verstreken tijd. Als er een klacht binnenloopt, kunnen we dus meteen antwoorden dat er bijvoorbeeld om 07.33 uur een vuilniswagen passeerde met een snelheid van 18 km/uur, die 15 seconden halt hield op dat specifieke punt. Deze informatie helpt echt om moeilijke discussies met onze klanten te vermijden.
Martin Kubr, Dispatcher Bionerga
Klant
Bionerga verwerkt jaarlijks zo’n 300.000 ton huishoudelijk afval van gezinnen in Limburg en Diest. Het bedrijf heeft een 60-tal werknemers in dienst die over ultramoderne technologie beschikken om het afval op een ecologisch verantwoorde manier te verwerken. De aandeelhouders van de onderneming zijn Nuhma en Limburg.net.

  • Klant: Bionerga Logistics
  • Datum: Juli 2014
  • Web: www.bionerga.be | www.limburg.net

Download de volledige case van Bionerga

Ontdek hoe Bionerga zijn investering in enkel 1,5 maand tijd heeft kunnen terugverdienen.

Voornaam*

Achternaam*

Uw E-mail*

Bedrijf*

Omvang van uw vloot*

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we je op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Hoe we dit doen en waarom lees je in onze Privacy Policy op: www.suivo.com/privacy-policy

Mogen we je af en toe een e-mail sturen?
Ja, graag!