CEGELEC – Een volledig geautomatiseerde aanwezigheidsregistratie

Checkinatwork Suivo Case Cegelec

Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

Checkin@Suivo zorgt voor de aanwezigheidsregistratie

Checkin@Suivo zorgt ervoor dat de aanwezigheidsregistratie zowel in de wagen als op de werf op een heel eenvoudige manier kan gebeuren. Werknemers kunnen inchecken via een badgelezer in de wagen, en dit wordt gekoppeld aan de – vooraf ingegeven – betreffende werf. Suivo is reeds partner van Cegelec sinds 2010: de applicatie traceert Cegelecs vloot van 550 utilitaire voertuigen en registreert automatisch wanneer een bedrijfsvoertuig in een werfzone komt. De werfleider krijgt via Suivo automatisch een rapport waarmee hij kan valideren wie er inlogde en wie niet. De geregistreerde data worden automatisch doorgegeven aan de RSZ.

Volledig automatisch: geen kans op fouten

Werknemers die niet met de wagen komen maken gebruik van de werfpalen om zich aan te melden. De info wordt van de werfpaal naar Suivo gestuurd en van daaruit naar checkinatwork van de RSZ. Beide manieren maken enige vorm van manueel werk overbodig. Aangezien alles volledig automatisch verloopt is er bovendien geen kans op fouten, een hele geruststelling aangezien boetes kunnen oplopen.

Resultaten

Kostenbesparing

Suivo heeft Cegelec op heel korte termijn een oplossing kunnen bieden en dit met 1 systeem voor de 500 werknemers van de 4 bedrijfstakken.
Door het gebruik maken van de aanmeldingstool Checkin@Suivo bespaart Cegelec een aanzienlijke head count. Manuele registratie van 20.000 registraties per maand zou Cegelec namelijk 2 personeelsleden kosten. Naast deze enorme kostenbesparing zorgt het automatisch registreren er tevens voor dat de kans op fouten nihil is. Als de aanwezigheidsregistratie niet correct verloopt, kunnen boetes oplopen van €60 tot €6.000.

Integratie met SAP in de toekomst

Cegelec wil in de toekomst nog verder gaan. Naast het registreren van enkel de aanwezigheid wil het de applicatie ook gebruiken voor een complete tijdsregistratie: de werknemer klokt in wanneer hij thuis vertrekt, wanneer hij op de werf aankomt, begint te werken, vertrekt op de werf en weer thuiskomt. Door integratie van deze data met het ERP systeem van Cegelec kunnen de gegevens aangewend worden voor verloning, voor nacalculatie van de werkzaamheden,…

Suivo vermindert een hoop stress bij zowel de mensen op kantoor als op de werven. Checkin@Suivo heeft voor ons tevens de deur geopend om onze loonsadministratie in de toekomst te automatiseren.

Benny Vandevenne, COO Cegelec
Klant
Cegelec staat voor kwaliteit en kennis in bouwtechnieken, industriële en commerciële koeling, infrastructuur en brandbeveiliging. Cegelec stelt 22.000 medewerkers tewerk, verspreid over verschillende vestigingen in meer dan 30 landen.