DIKSMUIDE – Transparante en efficiënte taakverdeling dankzij Suivo

Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

Track & trace oplossing in 42 voertuigen

De stad Diksmuide installeerde de Suivo track & trace oplossing in 42 voertuigen. Met behulp van een RFID-reader worden de chauffeurs voortaan geïdentificeerd. Zo zijn de schepenen en diensthoofden steeds op de hoogte van de locatie van de teams en kunnen ze een efficiëntere taakverdeling verzekeren. Daarbovenop zijn een viertal grasmaaiers en twee zoutstrooiers uitgerust met een PTO-koppeling. Op die manier kan de technische dienst op ieder moment zien waar er zout is gestrooid en waar het gras is gemaaid.

Dankzij Suivo kunnen we onze chauffeurs de nodige tips geven om hun rijgedrag aan te passen. Zo besparen we niet alleen op brandstof- en onderhoudskosten maar stijgt ook de veiligheid van onze medewerkers.
Hendrik Mostrey, Machine- en wagenparkbeheer
Resultaten

Brandstofverbruik daalt

Het gebruik van het Suivo track & trace systeem levert de stad Diksmuide een aanzienlijke tijd- en geldwinst op. Chauffeurs kunnen bijvoorbeeld veel beter worden opgevolgd en passen hun rijstijl aan na een evaluatie-gesprek. Als gevolg hiervan daalt het brandstofverbruik, is er een lagere onderhoudskost, gaan de voertuigen langer mee en, zeker niet onbelangrijk, stijgt de veiligheid van de medewerkers.

Toekennen van nieuwe taken nu eenvoudiger

Het is nu veel eenvoudiger om toe te zien op het efficiënt gebruik van de voertuigen en machines en het toekennen van nieuwe taken aan het dichtstbijzijnde team verloopt een stuk vlotter.

Ik ben nu ten alle tijden op de hoogte van de locatie van mijn medewerkers en kan veel vlotter taken doorspelen aan het best geplaatste team.
Benny Jonckheere, Diensthoofd Technische Dienst
Klant
De stad Diksmuide is de grootste gemeente in de provincie West-Vlaanderen. Het is een fusiegemeente die sinds 1977 is samengesteld uit 15 deelgemeenten. De technische dienst van Diksmuide telt ongeveer 60 medewerkers en is verantwoordelijk voor het beheer van de wegen, het groen en de gebouwen van de stad. Aangezien Diksmuide een totale oppervlakte heeft van 149,4 km² (16 000 ha) is dit organisatorisch gezien zeker een uitdaging. De technische dienst van Diksmuide beschikt over een wagenpark van meer dan 50 voertuigen en 150 machines.

  • Klant: Diksmuide
  • Datum: November 2014
  • Web: www.diksmuide.be

Wil je meer details weten over onze Track & Trace oplossingen?