INTERZA – Papieren routes vervangen door een digitaal systeem

Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

Suivo Telematica in 16 ophaalwagens

Interza koos het tracking systeem Suivo en installeerde het telematica platform in de 16 ophaalwagens om alle routes te kunnen volgen. Dankzij het Suivo dagrapport kan de dispatcher zien welke route er die dag effectief werd gereden. Met behulp van deze realtime informatie kan Interza zijn service bijschaven en gerichter antwoorden op eventuele klachten van inwoners.

Geografisch informatiesysteem om routes te digitaliseren

Naast het tracking systeem installeerde Interza ook een gepersonaliseerd geografisch informatiesysteem (GIS) om alle papieren routes te digitaliseren. Zo kunnen ze de grotere gebieden opdelen in gedetailleerde microzones en in de toekomst ophaalroutes eenvoudiger aanpassen aan de wisselende behoeften.
Het puntje op de i: de twee systemen spreken perfect met elkaar: door een automatische koppeling wordt de routedata vanuit Suivo in het geografisch informatiesysteem ingelezen. Zo kan Interza eenvoudig nakijken of alle straten afgehandeld zijn.

Resultaten

Optimale klantenservice garanderen

Dankzij het Suivo systeem, gekoppeld met het geografisch informatiesysteem, kan Interza nu een optimale klantenservice garanderen. Wanneer iemand meldt dat het huisvuil nog niet werd opgehaald, kunnen de medewerkers van het call center nagaan of de vuilnisophaling al heeft plaatsgevonden en zo ja, wanneer.

Flexibiliseren van ophaalroutes

De cartografie is zelfs zo gedetailleerd dat men tot op het huisnummer kan controleren. Interza heeft met Suivo en het GIS systeem nu alle tools in handen voor het flexibiliseren van de ophaalroutes.

We overwegen om de ophaalwagens in de toekomst te voorzien van een navigatiesysteem. Zo kunnen we ook mensen inzetten die momenteel onvoldoende terreinkennis hebben.
Jan Buysse, Algemeen Directeur Interza
Klant
Interza is de intercommunale die instaat voor het afvalbeheer in de gemeenten Zaventem, Kampenhout, Kraainem, Steenokkerzeel en Wezembeek-Oppem. Het zijn de gemeenten zelf die, in onderling overleg, het afvalbeleid voeren en de beslissingen nemen. Interza heeft 60 werknemers in dienst waarvan 40 logistieke krachten die in teams werken met 16 ophaalwagens. Omdat het een middelgroot bedrijf is, hebben ze de vrijheid om zeer flexibel en proactief op te treden waardoor ze een kwalitatief hoogstaande service kunnen leveren aan de gemeentes en hun inwoners.

  • Klant: Interza
  • Datum: September 2014
  • Web: www.interza.be µ

Download de volledige case van Interza

Ontdek hoe medewerkers van Interza ophaalroutes digitaliseren en flexibiliseren.

Voornaam*

Achternaam*

Uw E-mail*

Bedrijf*

Omvang van uw vloot*

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Graag willen we je op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Hoe we dit doen en waarom lees je in onze Privacy Policy op: www.suivo.com/privacy-policy

Mogen we je af en toe een e-mail sturen?
Ja, graag!