Oplossing
Resultaten
Klant
Oplossing

Meer vlootstatistieken

Kranen Michielsens heeft ongeveer 130 van zijn hydraulische kranen, rupskranen en mobiele torenkranen met het Suivo Fleet Tracking System uitgerust. Zo kan het bedrijf systematisch belangrijke vlootgegevens registreren, waarmee het de veiligheid van zijn chauffeurs kan verbeteren en de operationele en onderhoudskosten kan verminderen.

Registratie gewerkte uren

Omdat de registratie van de gewerkte uren automatisch gebeurt, vermindert de administratieve last voor zowel de vlootmanagers als de chauffeurs. Er worden geen papieren urenstaten meer gebruikt, waardoor de vakmensen van Michielsens meer tijd overhouden om te doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn.

Resultaten

Dagelijkse werk efficiënt plannen

Dankzij het Suivo Fleet Tracking System hebben technische managers waardevolle informatie ter beschikking waarmee ze hun chauffeurs en kraanmanagers beter kunnen begeleiden en coachen.

Ik kan nu een veel betere tool gebruiken om mijn team te coachen. Suivo stuurt me onmiddellijk een melding wanneer onze kranen de planning overschrijden. Zo kan ik de dagelijkse werkzaamheden gemakkelijker en efficiënter plannen.
Katrien Joos, Planning Manager

Veiligheid en gezondheid

De invoering van het Suivo-systeem is een stukje van de grote puzzel: het zorgt ervoor dat het bedrijf zijn chauffeurs gemakkelijker kan coachen, zodat ze veiliger kunnen rijden en het risico op een noodstop drastisch vermindert. Een bijkomend voordeel is dat de chauffeurs minder brandstof verbruiken door veiliger te rijden, waardoor Michielsens ook minder operationele kosten heeft voor de vloot.

Door het rijgedrag te monitoren en de chauffeurs op de juiste manier te begeleiden, kunnen we niet alleen het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 tot wel 7 % verminderen, maar ook onze onderhoudskosten, zoals voor de slijtage aan de remmen en banden, met 12 % of zelfs meer verminderen.
Katrien Joos , Planning Manager
Klant
Michielsens staat voor verhuur van mobiele kranen, voor transport en voor industriële montage. De kracht van het bedrijf ligt in de samenwerking tussen die drie disciplines, voor zowel eenvoudige als complexe projecten. Het succes van Michielsens zit in de dynamische aanpak met een rigoureuze voorbereiding (engineering en planning), een minutieuze uitvoering (machines en vakmensen) en een kwaliteitsvolle afwerking.