DENY Logistics: Truck ICT Award 2017

Elke Kraemer

DENY Logistics heeft de 2de plaats behaald tijdens de Truck ICT Award van 2017. Het Suivo team is heel trots op dit fantastische resultaat. Het is ook een mooie erkenning van onze succesvolle samenwerking. Bedankt Bertrand Deny voor jullie vertrouwen! De eerste plaats was voor BE-Trans, DBT Logistics werd 3de.

DENY Logistics is actief in de logistiek, met specialiteit chemicaliën en value added logistics. De implementatie van een nieuw transport managementsysteem gekoppeld aan een opvolgings- en communicatiesysteem voor de chauffeurs was een must om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Het modulair telematica systeem van Suivo biedt oplossingen.

DENY Logistics biedt zijn nationale en internationale klanten een volledige service op vlak van opslag, transport en distributie, douane en administratie. Aangezien de planning bij DENY nog volledig manueel verliep, had men geen overzicht wie zich waar bevond én was er geen vlotte communicatie van en naar de chauffeurs. Daarom is DENY overgegaan tot de implementatie van een nieuw TMS systeem gekoppeld aan een communicatiesysteem voor de chauffeurs. De implementatie is op minder dan een jaar volledig afgerond en op vele vlakken zijn er positieve resultaten.

Transparant vloot overzicht

Deny Logistics had een aantal vereisten waaraan het systeem moest voldoen. Zo moest het systeem real time informatie kunnen geven over de chauffeur en het verloop van zijn dagtaak, de mogelijkheid bieden om te scannen, eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd in het bestaande WMS systeem en budgetvriendelijk zijn. Bertrand Deny van Deny Logistics: “Met al deze vereisten in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner die we gevonden hebben in Suivo. Dankzij het systeem kunnen we op een snelle en efficiënte manier de rendabiliteit van onze wagens natrekken. Tevens is het een handige tool, zeker sinds de invoering van de kilometerheffing, om de afgelegde trajecten te zien evenals de mogelijke route optimalisatie.”

Efficiënte communicatie

Een andere belangrijke topic was de communicatie met de chauffeurs. ”We kunnen in real time informatie doorgeven of ontvangen. Wanneer er bijvoorbeeld wijzigingen zijn aan de lading, kunnen we het warehouse hiervan op de hoogte brengen zodat zij vooraleer de vrachtwagen toekomt reeds de nodige voorbereidingen treffen. Daarenboven is het Suivo systeem mobiel waardoor het probleemloos kan gebruikt worden in een andere vrachtwagen van bijvoorbeeld een onderaannemer die sporadisch voor ons rijdt.”

(Blijven) optimaliseren

De digitalisering van de transportplanning en communicatie zorgt voor een efficiëntere workflow die de klant ten goede komt. “De doelstellingen die we voor ogen hadden door te investeren in de oplossingen van Suivo overstijgen onze verwachtingen. Onze service is gevoelig verbeterd”, besluit Bertrand Deny.
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *