Hoppecke Belgium optimaliseert planning met Suivo

Elke Kraemer
Met een moderne fleet management oplossing bieden we onze klanten een verbeterde dienstverlening.
Bart Van Camp, CEO, Hoppecke Belgium

HOPPECKE is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe technologiën en diensten voor de opslag van energie. Vandaag is het de grootste producent van industriële batterijen, energie systemen en opladers in de Europese unie. Daarnaast biedt HOPPECKE Service een gevarieerd service portfolio aan. De hoog opgeleide service technici gaan ter plaatse om de beschikbaarheid van energie bij de klanten te waarborgen.

De uitdaging 
Hoppecke zocht wegens de groei van haar onderneming een betrouwbare partner om:
• meer controle te krijgen op haar mobiele medewerkers
• de planning te optimaliseren
De oplossing
Suivo wist hier perfect op in te spelen met haar track & trace applicatie. De planners van Hoppecke hebben meer inzicht in de afgelegde bezoeken van hun service techniekers én in de tijd die ze besteden per klant. Via real time gps localisatie heeft Hoppecke een heel nauwkeurig zicht op de locatie van de voertuigen zodat dispatching ook bij dringende oproepen de juiste medewerker kan sturen.
Technische set-up
Het voertuig van elk van de 17 techniekers werd uitgerust met de black box van Suivo gekoppeld aan een data abonnement. Daarnaast heeft Hoppecke gekozen voor de optie om na te gaan wie van je medewerkers het dichtst bij een bepaald adres is, rekening houdend met het verkeer.
De resultaten
De optimalisatie van de planning resulteert in een aanzienlijke tijdswinst: minder kilometers en minder verloren tijd voor de service techniekers van Hoppecke, én de klanten worden sneller geholpen.
Daarnaast is er een verhoogde efficiëntie doordat de start- en stoptijden van de service engineers automatisch worden opgeslaan en niet meer manueel moeten bijgehouden worden.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *