HR stroomlijnen via track & trace-systeem

Elke Kraemer

De Belgische vestiging van Verwater Group, specialist op het gebied van tankbouw en tankonderhoud, doet sinds kort een beroep op het Suivo-platform voor de opvolging van zijn vloot en zijn medewerkers. Al is het vooral de HR-afdeling die daar de vruchten van plukt, zo blijkt uit ons gesprek met HR Manager Kristof Delcroix.

TRANSPORT Management: Vorig jaar besliste Verwater Group om zijn opvolgingssystemen grondig te herzien. Waren jullie niet langer tevreden van het bestaande platform?
Kristof Delcroix: “De intrede van de checkin@work-aanwezigheidsregistratie (op 1 april 2014, nvdr) was voor ons een uitgelezen moment om over te schakelen op een professioneel opvolgingsplatform. We hadden net de beslissing genomen om onze vloot, die zo’n 60 voertuigen telt, integraal uit te besteden aan een leasingmaatschappij. Om ons nog verder te ontzorgen op vlak van vlootbeheer en opvolging, werd er uitgekeken naar een nieuwe track & trace-leverancier die àlle functionaliteiten – voertuigopvolging, loonsadministratie, mobiliteitsvergoeding en dus ook de checkin@work – in één platform kon aanbieden. Op dat moment bleek Suivo de enige aanbieder die aan al die voorwaarden kon voldoen.”

TM: Kiezen voor twee nieuwe partners die niet vertrouwd zijn met jullie bedrijf, dat is niet geheel zonder risico.
Delcroix: “Omdat het voor ons inderdaad om een ingrijpende verandering ging, hebben we een projectteam samengesteld, met daarin ook mensen van Suivo en leasingmaatschappij LeasePlan. Dat heeft ervoor gezorgd dat de implementatie, die trouwens nog steeds aan de gang is, vlekkeloos verlopen is. We zijn onze voertuigen gefaseerd aan het vervangen door nieuwe exemplaren van de leasingmaatschappij, die allemaal uitgerust worden met de blackbox-unit van Suivo. In de toekomst is het de bedoeling dat we de voertuigen ook nog zullen uitrusten met een badgelezer, zodat we op onze kleinere werven geen werfpalen meer hoeven te installeren.”

TM: En wat levert jullie dat concreet op?
Delcroix: “In cijfers? Dat kunnen we nog niet exact zeggen, omdat de implementatie nog volop aan de gang is. Wel zien we nu al dat de nieuwe voertuigen veel minder opvolging vergen van onze back-office, omdat zowel de loonsberekening als de mobiliteitsvergoeding automatisch uit het systeem rolt – zelfs tot bij de RSZ. Al bij al kunnen we nu al zeggen dat we dankzij het nieuwe platform minimum 1 FTE hebben uitgespaard.”

BROCHURE SUIVO TELEMATICS

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *