Matrix Liften: digitale werkbon verstuurt taken

Elke Kraemer
Matrix Liften uit het Oost-Vlaamse Gentbrugge installeert al 20 jaar goederenliften en personenliften in heel Vlaanderen. Zij stellen hun liften zelf samen op basis van bestaande elementen, waardoor er een breed aanbod is voor zowel particuliere woningen, appartementen als bedrijfsgebouwen. Voor ieder gebouw zoeken zij, samen met de klant, de gepaste oplossing. Naast de installatie zorgt Matrix Liften voor het onderhoud van de liften. Het bedrijf heeft 14 mensen in dienst.
Matrix Liften werkt met een team van techniekers die instaan voor onderhoud, installatie en pannes.
Vroeger verliep de workflow niet helemaal optimaal. ’s Ochtends moesten de medewerkers naar kantoor komen waar ze de geprinte opdrachten voor die dag kregen. Lukte het niet om naar kantoor te komen, dan kregen ze de (beperkte) info via SMS en voor deze taken moesten ze de bon zelf opmaken. Maar dat gebeurde in de praktijk niet altijd waardoor er geen duidelijke facturatiegegevens waren.
Ook voor de mobiliteitsvergoeding zochten ze een oplossing waar geen papierwerk meer aan te pas kwam. En ze wilden een efficiëntere manier voor het bijhouden en opzoeken van uitgevoerde taken bij een klant.

Suivo’s digitale werkbon brengt de oplossing

Het antwoord op al deze vragen vond Matrix Liften bij het Suivo Tracking Systeem en de bijhorende mobiele werkbon. Na een succesvolle testperiode bij 2 medewerkers werd het Suivo platform ook bij de anderen geïnstalleerd. Matrix Liften ervaart een grote toegevoegde waarde:

Techniekers, administratieve medewerkers en management profiteren

Op dispatching vlak zijn er veel voordelen. De mobiele medewerkers ontvangen digitale werkbonnen op hun Garmin navigatietoestel en moeten niet meer speciaal naar kantoor komen.
Voor de administratie wordt het ook een stuk makkelijker. De techniekers dienen geen papieren meer in te vullen, voor de tijdsregistratie. Ze gebruiken een badge en hun Garmin navigatietoestel om de mobiliteit en werkuren digitaal door te geven. Het navigatietoestel werkt dus als mobiele prikklok!
Last but not least verloopt eveneens de facturatie vlotter. Aangezien alle info onmiddellijk digitaal beschikbaar is maakt Matrix Liften sneller en foutloos facturen op.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *