Slimmer omgaan met je wagenpark

Elke Kraemer

Slimmer omgaan met je wagenpark

Athlon werkt samen met Suivo Telematics

Athlon, één van de grootste leasingmaatschappijen van België, heeft een samenwerking afgesloten met het telematicabedrijf Suivo. Dankzij dit partnership kunnen bedrijven die wagens leasen bij Athlon op een financieel aantrekkelijke manier genieten van de voordelen van een track & trace systeem. Het resultaat is een verlaging van de schadestatistiek, lagere kosten en extra veiligheid voor de chauffeurs.

Athlon gaat een stuk verder in de dienstverlening aan zijn klanten

Met dit partnership gaat Athlon een stuk verder in de dienstverlening aan zijn klanten. Klanten kunnen met het volledige telematicapakket van start gaan terwijl ze de investering hiervoor interessant kunnen spreiden. In plaats van zelf een telematica-oplossing te ontwikkelen, gaat Athlon in zee met een specialist. Suivo, één van de marktleiders in de Benelux wat betreft telematica, biedt een hoogwaardige oplossing aan en zoekt steeds naar mogelijke uitbreidingen om in te spelen op vragen van de lokale markt.

SUIVO BROCHURE

Met de professioneel ingebouwde telematica-oplossing van Suivo ga je slimmer en verantwoordelijker om met voertuigen. Hierdoor beheers je enerzijds je wagenparkkosten beter: dankzij inzicht in het rijgedrag van de chauffeurs kan je het brandstofverbruik en de onderhoudskosten terugschroeven. Anderzijds is de grondige rijstijlanalyse van Suivo de basis om chauffeurs veiliger te doen rijden. En het milieu vaart er uiteraard ook wel bij. Waar nodig kunnen ook andere toepassingen van Suivo worden ingezet zoals tijdsregistratie en allerhande apps (voor werkbonnen, scanning,…).

“De combinatie van ons platform en de diensten van Athlon resulteert in een sterke oplossing. Samen bieden we onze klanten een totaalaanpak aan. Bovendien kan elk zich blijven concentreren op zijn eigen sterktes. De klanten van Athlon zullen hier de vruchten van plukken en zowel hun kosten kunnen reduceren, als gebruikmaken van nieuwe informatie en functionaliteiten.”

Dirk Lambrechts, CEO Suivo

Het partnership tussen Suivo en Athlon heeft alvast concreet vorm gekregen bij EDF EN Services Belgium, waarbij telematica voor het eerst in het leasecontract is opgenomen. Dankzij Suivo zijn de onderhoudstechniekers van de windmolenparken snel op de juiste locatie.

“De revolutie van de klassieke telefoon naar de smartphone is niemand onbekend. De aspecten connectiviteit, software en slimme applicaties zullen steeds belangrijker worden in de bedrijfsvoertuigen. Wij geloven dat de revolutie naar een slimme wagen niet te onderschatten is. Dit vereist echter specifieke kennis, en dankzij onze samenwerking met Suivo kan Athlon die specifieke kennis vandaag al gebruiken en zo ook onze eigen dienstverlening naar onze klanten verbeteren.”

Ludovic De Borle, Product Manager Athlon

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *