Suivo lanceert: Suivo Smart Drive

Elke Kraemer

Suivo lanceert: Suivo Smart Drive

Bespaart brandstof door rijgedrag op intelligente en dynamische wijze te optimaliseren.

Edegem, 1 juni 2018 – Met trots kondigt het Belgische technologiebedrijf Suivo hun jongste innovatie aan. Op de vakbeurs ‘We Are Transport’ lanceren ze Suivo Smart Drive, een dynamisch aanpasbaar systeem dat acceleratie, schakelgedrag, toerental en de maximale snelheid van een voertuig optimaliseert. De voordelen voor fleet managers zijn duidelijk. Chauffeurs rijden rustiger en dus veiliger, schade aan voertuigen wordt vermeden en daardoor liggen de onderhoudskosten van de vloot gemiddeld lager. Maar het meest opmerkelijke pluspunt is de brandstofbesparing, tot wel 6%.

Suivo, producent van innovatieve telematica- en Internet of Things-toepassingen, breidt zijn beheerplatform uit met een systeem dat ondernemingen toelaat om actief brandstof te besparen. Suivo Smart Drive is een acceleratie- en snelheidsbegrenzer die het rijgedrag van de chauffeur op intelligente, dynamische en flexibele wijze optimaliseert.

Hoe werkt Suivo Smart Drive?

Suivo Smart Drive werkt in tandem met het elektronische gaspedaal en de ECU (Electronic Control Unit) en grijpt in op het versnellingspatroon en de snelheid van het voertuig. Het signaal van het gaspedaal wordt continu, automatisch en soepel bijgestuurd om niet-efficiënte acceleraties, overbodige snelheid en brandstofverbruik te verminderen.

Flexibel en dynamisch

Zowel de acceleratiebegrenzing als de snelheidslimieten kunnen via de Suivo Web Applicatie worden aangestuurd. Bij de installatie worden in overleg verschillende profielen ingesteld waartussen men kan schakelen. Zo kan de klant op een dynamische en flexibele manier Suivo Smart Drive configureren, in functie van de omstandigheden en de gewenste besparing.

De opties voor de configuratie zijn talrijk. Een zwaardere begrenzing voor bepaalde chauffeurs of bepaalde sites? Extra snelheidsbeperking voor voertuigen met een aanhangwagen? Een andere maximale snelheid bij het achteruitrijden? Dat alles en veel meer, het kan allemaal.

Investering terugverdiend binnen het jaar

Suivo Smart Drive is toepasbaar op vrachtwagens en bestelwagens, maar evengoed op personenwagens en gemotoriseerde machines zoals heftrucks. Alle voertuigen met een elektronische gaspedaal en een ISO 15765-4 compatibele CAN-BUS (OBD-II protocol of equivalent) komen in aanmerking. Het systeem kan onmiddellijk na de plaatsing in gebruik worden genomen en blijft voor de levensduur van het voertuig onverminderd werken. Het hoogste rendement is weggelegd voor service-, transport- en koerierbedrijven met meerdere start- en stopmomenten per dag of veel korte verplaatsingen in een stedelijke omgeving. Zij kunnen met Suivo Smart Drive snel, meetbaar en drastisch besparen op hun brandstofverbruik. Al na zes tot twaalf maanden is de investering terugverdiend.

Tests spreken duidelijke taal: tot wel 6% minder brandstof

De eerste pilootprojecten boekten significante besparingen. Het Antwerpse koerierbedrijf ASX-IBECO noteerde met een milde begrenzing een brandstofbesparing van gemiddeld 5,20% op hun geteste, kleine en grote bestelwagens. Ook De Kringwinkel Antwerpen, onderdeel van de  tweedehandswinkelketen De Kringwinkel, bereikte met de vrachtwagens die ingezet werden als testvoertuigen een besparing van 6%.

Elke Krämer, Marketing Manager bij Suivo, is enthousiast: “We kijken er enorm naar uit om Suivo Smart Drive op ‘We Are Transport’ aan een vakpubliek te presenteren. Brandstofbesparing is een actueel thema en over acceleratiebegrenzers bestaan er heel wat vooroordelen. Wij willen bewijzen dat het (anders) kan! Op de beurs bieden we een voordelig testpakket aan. Zowel fleet managers als chauffeurs kunnen daarmee in de praktijk ondervinden hoe flexibel ons systeem echt werkt. Ze zullen snel overtuigd zijn. Daar zijn we zeker van.”

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *