Suivo Telematics groeit mee met Huurland

Elke Kraemer

Het gaat goed met Huurland, verhuurder van machines met advies voor bouw en renovatie, industrie, huis & tuin. Met meer dan 725 oplossingen voor thuis of op de werf vinden steeds meer vaklui en doe-het-zelvers de weg naar Huurland. Huurland staat voor kwaliteitsvolle en zekere dienstverlening. Een goed beheer van de machines en het materieel én het opvolgen van de voertuigen van de techniekers is dan ook heel belangrijk. Huurland blijft hiervoor beroep doen op de systemen van zijn vaste telematica partner Suivo.

De uitdaging

Huurland, met 40 jaar ervaring in het vak, doet er alles aan opdat elke klus een fluitje van een cent wordt door:
  • een stipte levering te garanderen
  • goed onderhouden machines mee te geven
  • snelle interventies te verzekeren bij pannes
  • te ondersteunen met degelijke uitleg en goed advies
De oplossingen van Suivo helpen Huurland bij het waarmaken van de eerste 3 beloftes.

De oplossing

Volgende extra voertuigen en machines worden voorzien van het Suivo telematica systeem:
  • De voertuigen van 5 techniekers worden uitgerust met de black box van Suivo gekoppeld aan een data abonnement. Daarnaast hebben ze een display voor het registreren van gedetailleerde tijdsinformatie.
  • 23 compressoren en generatoren krijgen een Suivo tracker.
  • Voor 4 vrachtwagens wordt tacho download en CAN-bus aansluiting voorzien.

De voordelen

Dankzij het track & trace systeem in de voertuigen weet dispatching op elk moment waar de techniekers zich bevinden en wie het dichtst bij een panne is. Een interventie is zo snel geregeld. En dankzij het digitaal doorgeven van de werktijden en het project waaraan men heeft gewerkt, is er een transparant overzicht van de kosten én heeft administratie minder werk.
Ook de compressoren en generatoren krijgen een Suivo track & trace unit waardoor ze beter beschermd kunnen worden op de werven. Daarnaast worden de draaiuren geregistreerd. Zo is Huurland er zeker van nooit een onderhoud te missen en steeds machines te verhuren die in perfecte staat zijn.
Tot slot dienen de chauffeurs van de 4 vrachtwagens voortaan niet meer naar kantoor te komen voor de wettelijk verplichte downloads van de tachograaf én de bestuurderskaart. Door de remote tacho download vermijdt Huurland boetes en extra werk.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *