Track & trace: 3 voordelen die je nog niet kende

Elke Kraemer

Dat track & trace alles te maken heeft met locaties en trajecten, wist je natuurlijk al. Suivo Track & Trace heeft echter nog een aantal belangrijke ‘verborgen’ voordelen waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt:

1/ Haal meer uit je voertuigen en machines

Dankzij onze onderhoudsmodule krijgt de fleet manager automatisch een mail wanneer voertuigen, machines en onderdelen in onderhoud moeten. Een betere opvolging verlengt de levensduur van je voertuigen en machines. Ook je administratieve medewerkers zullen je dankbaar zijn. Zij hoeven je chauffeurs niet meer achterna te zitten om manueel alle data te verzamelen.

2/ Bespaar op brandstof

Suivo reikt verschillende gegevens aan: afgelegde trajecten, rijstijl, draaiuren van machines, stilstand en brandstofverbruik.  Analyse van die gegevens maakt het mogelijk om je voertuigen en machines tot in detail op te volgen en bij te sturen. Je bespaart brandstofkosten dankzij een efficiëntere routeplanning, betere machineplanning, en aangepast rijgedrag.

3/ Vermijd misbruik

Dankzij het opvolgen van afgelegde trajecten, draaiuren van machines  en brandstofverbruik, kun je makkelijk oneigenlijk gebruik opsporen. Fraude met tankkaarten en -facturen behoren zo tot het verleden.
Ook via geofencing is het mogelijk onrechtmatig gebruik en zelfs diefstal snel te detecteren. Wanneer een voertuig of machine de ingestelde perimeters overschrijdt buiten de werkuren, krijg je een alert.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *