Truck ICT Award 2018: 2de plaats voor De Rycke Bouwmaterialen & Beton

Els Put

De Rycke Bouwmaterialen & Beton heeft tijdens de Truck ICT Award 2018 de 2de plaats behaald. Het Suivo team feliciteert De Rycke met dit mooie resultaat. Bedankt Koen en Jo voor jullie vertrouwen en de fijne samenwerking! 

De Rycke is leverancier van bouwmaterialen en stortklaar beton. Het familiebedrijf werkte al mee aan indrukwekkende projecten (oa. de Liefkenshoek spoortunnel) en zal nu ook de Oosterweelverbinding helpen bouwen. Door de enorme expansie heeft Gebroeders De Rycke zijn IT omgeving de laatste jaren volledig gemoderniseerd. De laatste stap in dit verhaal was een nieuwe boordcomputer toepassing voor de vrachtwagens. Dankzij de oplossingen van Suivo Telematics zal De Rycke zijn middelen optimaler kunnen inzetten, minder extern transport moeten inhuren en verwacht het bedrijf een stijging van het rendement met 2,9%.
De eerste plaats was voor 4D Trans, Movianto werd 3de. 

Sturing van het logistiek proces dankzij automatische statusmeldingen

De sector van stortklaar beton is heel specifiek. Er kan niet op stock geproduceerd worden en de leveringen zijn heel onvoorspelbaar: geen 100% vaststaande volumes en dus een variabel aantal ritten per order en variabele lostijden.
Suivo helpt De Rycke met de uitdagingen op het vlak van planning. Dankzij Suivo is er een volledig automatische statusweergave van vertrek depot, aankomst werf, begin en einde lossen, vertrek werf en aankomst depot. Hierdoor kan De Rycke de productie van de volgende lading beton op het juiste moment inplannen, niet te vroeg voor een gegarandeerde kwaliteit van het beton én niet te laat zodat de orders vlot opgevolgd worden. Dit systeem, waarbij geen interactie van de chauffeur nodig is, is uniek.
Het registreren van het begin en einde van het lossen gebeurt dmv. tags op de betonmolens die de draairichting en zo de status lossen / mengen detecteren. Dit heeft als bijkomend voordeel dat discussies met de klant vermeden worden, want de juiste info is steeds voorhanden.

Apps voor een betere communicatie met chauffeurs én klanten 

Suivo is veel meer dan enkel een voertuiglokalisatiesysteem. De chauffeurs van de vrachtwagens die de bouwmaterialen vervoeren, krijgen hun opdrachten via de mobiele transport app. Alle details staan erin: te leveren goederen, leeggoed beheer / retours,… Daarnaast kan een vooraf gedefinieerde route meegegeven worden voor navigatie.
De klant kan elektronisch aftekenen voor ontvangst van de goederen, heel belangrijk bij de levering van bouwmaterialen. De chauffeur mailt de digitale POD naar de klant. Bovendien is het mogelijk schade op te nemen en foto’s te maken.
Met de app verwerkt De Rycke zijn transportopdrachten op een efficiënte manier. Suivo is op die manier een communicatieplatform dat zorgt voor een snellere en betere afhandeling van de orders.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *