Erik Leysen wint Love2Truck 2020!

Erik Leysen is meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. De mooie top-5 weerspiegelt gevarieerd Belgisch truckerslandschap.

Zaterdag 11 juli 2020 — De 49-jarige Erik Leysen uit het Antwerpse Retie is verkozen tot de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Hij kreeg de trofee uitgereikt door niemand minder dan Marijn Devalck, alias Balthazar Boma. Erik is verkozen op basis van de publieksstemmen én de stemmen van de jury van Love2Truck. Hij volgt hiermee de West-Vlaamse Daisy Coudeville op die de eerste editie op haar naam schreef. Erik haalde het in de finale nipt van Didar, gevolgd door Caroline, Ron en Danny. In coronatijden is het duidelijk dat elke vrachtwagenchauffeur winnaar is, en al zeker zij die voor die ‘extra mile gaan’ in toch wel vreemde tijden.

Erik Leysen rijdt sinds 1989 met de vrachtwagen en mocht al enkele trofees op zijn naam schrijven. Zo is hij in 2016 verkozen tot “Chauffeur van het Jaar” en kreeg hij in 2018 het “Gouden ereteken, expert in het beroep” van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid. Maar naast bovengenoemde onderscheidingen, zet Erik zich bovenal gepassioneerd in voor de verkeersveiligheid. Zo nam hij reeds deel aan een opname van Kijk Uit in het kader van het Truckveilig Label. Meer recent was hij ook te zien in de campagne van VSV ter promotie van de Beloofd.be campagne. Sinds jaar en dag geeft hij ook initiatie in plaatselijke scholen over de ‘dode hoek’. En Erik gaat nog een stap verder.

Hij omschrijft het zelf als volgt: “Ten gevolge van de veiligheidsmicrobe heb ik in ons bedrijf een opleiding gekregen tot Driver Instructor. Zo begeleid ik gepassioneerd al onze nieuwe chauffeurs. Zelfs de sollicitanten moeten een dagje met mijn vrachtwagen rijden in mijn aanwezigheid, waarna we samen evalueren. En ook de anciens volg ik op en stuur ik bij waar nodig. Want veiligheid is het allerhoogste goed in de transport. We moeten daar met zijn allen zorg voor dragen dat het goed gebeurt.”

Over de trofee zegt hij het volgende: “Ik ben heel erg dankbaar voor deze erkenning. Niet alleen voor mij, maar voor alle finalisten hier aanwezig, en bij uitbreiding voor de hele transportsector. Initiatieven als deze zetten ons mooi beroep fantastisch in de kijker, en daar doen we het voor! Ik ben er echt bijzonder tevreden mee.”

De jury is bijzonder enthousiast en opgetogen over alle finalisten: “Elke finalist had hier winnaar kunnen worden. Stuk voor stuk zijn het toppers in hun vak en dat hebben ze doorheen de campagne op verschillende manieren getoond. Bovendien is de top-5 een mooie weerspiegeling van ons gevarieerd Belgisch truckerslandschap: man, vrouw, jong, oud, met allen een gemeenschappelijke deler: de passie voor het transport. Maar in een wedstrijd kan er maar eentje winnen en Erik stak er dan nog net een beetje meer bovenuit. Zijn passie op vlak van verkeersveiligheid is werkelijk ongezien, ook al was dat het stokpaardje van alle finalisten. We zijn opgetogen met Erik als nieuwe ambassadeur van onze sector. Erik is een transportman in hart en nieren, heeft massa’s ervaring en is gepassioneerd tot en met. Een mooie winnaar dus!”

De wedstrijd ‘Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ is een organisatie van ‘Love2Truck’ en aan zijn tweede editie toe. De eerste editie vond plaats in 2018. Meer informatie over de campagne via www.love2truck.be

5 Finalisten

Hieronder nog een kort overzicht van de vijf finalisten, wat ons betreft zijn het allemaal winnaars:

  1. Erik Leysen (49) woont in Retie en rijdt voor Van Moer Logistics.
  2. Didar Omar (28) is van Antwerpen en tewerkgesteld bij Zuidnatie.
  3. Caroline Baugniet (38) komt uit Aartselaar en rijdt voor Van Dievel Transport.
  4. Ron Vaesen (52) is afkomstig uit Dilsen-Stokkem en tewerkgesteld bij Withofs Transport.
  5. Danny Meertens (43) komt uit Pelt en rijdt voor Rimatrans.

De persoonlijke verhalen en motivatie van de vijf finalisten zijn terug te vinden op de website www.love2truck.be

Passionate about growth, marketing and relevant content. An explorer, networker, initiator, a conceptual creator with a critical eye. Thinks humor opens doors.

Cool stuff

Suivo Scheduling

14/03/2023

Launching Suivo Scheduling

Suivo measures numerous parameters and thus collects a wealth of data. Measuring is knowing, of course, but ultimately it's about what you do with it. The data collected tells you something about the capacity of your vehicles, assets and people, and how they use them. With Suivo Scheduling, we are launching an innovative solution for planning your mobile workforce.

Waste Management

28/11/2022

What IoT can mean for Waste Management in your city or community?

Managing our waste. It's definitely a thing. Sustainability is a hotly debated topic and from many angles, people are thinking about how to be smarter and more sustainable. Read more.

asset management

07/11/2022

Asset Management 2.0? Digitize your asset management and link it with your inspection data!

Thanks to tagging and tracking of your assets small and large, you keep an overview of all your stuff and that has quite a few advantages. Discover it here.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.